feliz ano novo!

i evo nova godina je tu! otvaram je sa nadom da ću  biti bolja. vrednija. skladnija. organizovanija, a spontanija. da ću videti mnoga lepa mesta koja još ne videh, posetiti opet ona fascinantna koja sam već osetila. da će neki ljudi koji su mi dragi ozdraviti, sasvim ozdraviti…

ovo je i vreme popusta po radnjama. početka još jedne dijete… 🙂

u crvenoj vogue agendi zapisujem obećanja data sebi… pa, da vidimo na kraju godine koliko sam od reči!

modni početak sluti na dobro.

chloe je za kampanju proleće/leto 2014.  angažovao moju omiljenu  lou doillon. lou zrači šarmom nemarne elegancije, urođenog stila i jednostavnosti. štošta je nasledila od majke, jane birkin, ali definitivno je jasno da je ona svoja, jedinstvena. nije ni čudo što su je mnoge prestižne modne kuće i magazini angažovali.

ja sam ušla u 2014. u lisabonu. na praca do comercio sa pogledom na moćnu reku tejo. ako su odatle mogli vasco de gama i magelan u velike pohode prekookeanske, mogu i ja u svoje lične bitke.

photo by inez van lamsweerde & vinoodh matadin

IMG_7855

u lisabonu se moda diše pre svega na prelepoj, raskošnoj avenidi liberdade. ali, ne samo tu. na ponoćnom vatrometu pored mene je stajala devojka u  beloj, kratkoj bundi, plavoj uskoj haljini, sa crnom chanel tašnom i belim strakama. tako je dobro to ponela! naravno to ne može svako…

sa naših prostora dvoje kreatora grade sjajne karijere u portugalu, pa odatle i dalje: aleksandar protić i lidija kolovrat.

aleksandar protić (rođen 1973. u beogradu) je modni dizajn studirao u beogradu i antverpenu, od 1999. živi u lisabonu, nastupa na njihovom nedeljama mode, a 2006. se u velikom stilu pojavio i na beogradskoj.

aleksandar protić, 2009.

aleksandar protić u portugalu radi i kostime za pozorišne i baletske predstave.  prošle godine je, na primer,  za portugalski nacionalni balet radio kostime za balet “dance bailarina dance”.

lidija kolovrat je prvo studirala filmsku režiju u sarajevu, pa potom modni dizajn u zagrebu. u lisabonu je od 1990. spada u sam vrh portugalske modne scene. hrabar i nepredvidiv kreator.

lidija kolovrat, kolekcija proleće-leto 2014.

iz kataloga “lidija kolovrat 20 years in fashion”

SReĆna Nam SVIma NoVa!!!!

 

Oglasi

Komentiraj

Filed under Nekategorizirano

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s