pfw ss15

dok je trajao ovogodišnji pfw s/s 15 bila sam na sredozemnom moru sa afričke strane. krajičkom oka sam pratila ono što se dešavalo. michele lamy je, naravno, u pravu:

oni od kojih sam najviše očekivala i potvrdili su očekivanja (yamamoto, rick owens, rei kawakubo, ann demeulemeester, issey miyake, hussein chalayan, vivienne westwood…). stara avangarda, dakle još mora da živi, a po prirodi stvari ne sme da postane mainstream i trebalo bi da umire mlada… eh… najviše na sebi rade najduže prisutni… pomiču granicu svoje, naše, vaše… a ostali i vrli novi svet idu na tzv. sigurno. yamamoto se u 71. godini uhvatio u koštac sa sopstvenim tabuima i rešio da istraži šta to eksplicitnije imaju žensko telo i tkanina… ko je do sada vukao napred i sada to čini. od koga to do sada nismo dobili, nećemo ni od sada. stvari su tako dosadno predvedive. pogledaj ono što nikako nije dosadno:

rick owens

Comme des Garçons SS15

yohji yamamoto

georgia-pendlebury-michael-dumler-pfw-ss15

georgia pendlebury photo by michael dumler, pfw ss15, obrati pažnju na poruku!

u prvim redovima sedeli su i bivali najviše fotografisani kardashians & west. uobičajeno dosadni, nemaštoviti, kičasti i oličenje vulgarizacije novca. “car je go!” niko ni da šapne…

ubedljivo najzanimljivija osoba na ovom fw bila je lily gatins 30. septembra je na svom fb profilu napisala: “fashion is f***** dead!! paris is officially commercial. london, germany, copenhagen , korea , japan and china. i hope u you are ready.”

njeni pratioci komentarisali su da tako nije samo u modi, sve je prekomercijalizovano, ustajalo, sad & boring…

pogledaj kako je izgledala žena koja je neprikosnoveno dominirala na pfw ss15. to je osoba sa stilom i stavom, ne kardashians žene. lily gatins:

photo by daniel bruno grandl

photos by victor kruit

Photo: Repost @lereport Lily Gatins wearing Micol Ragni for Comme Des Garcons show. ♠️Photo by @mikerzepecki #micolragni #cymatics #pfw #cdg #commedesgarcons #wow

photo by @mikerzepecki

photos yana mironova

photo amina attar

lily je zaboravila švedsku u onom nabrajanju gore. a evo šta su šveđani ponudili na pfw:

photo johan sandberg 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s