east, old, new, shoes…

mene ove sandale opčinjavaju već duže vreme… stvorio ih je ukrajinski dizajner konstantin kofta inspirisan indonežanskom obućom u kolaboraciji sa inaisce (iza kojeg stoji jona sees). kofta je poznat po tome što se igra višeznačjem, oblicima, materijalima, namenama… on je onaj koji se igra i kombinuje naizgled nespojivo, ruralno i urbano, istočno i zapadno, grubo i nežno. i to je tako dobro (i) u ishodištu. gotovo da se pitate da li su predmeti koje prave upotrebni ili deo njegove art instalacije. mislim da je odgovor da su to delovi instalacije koji se koriste u svakodnevnom životu.

na njegovom sajtu stoji:

physics is the patterns of organic energy, all of which are dynamic, alive. mass is energy, so the subatomic world is always restlessly in motion. inert matter is full of motion when we look closely at it. the activity of matter is its essence. geometry is a construct of the intellect.

sea wood & leather InAisce x kofta

a danas sam otkrila ove  japanske papuče kujaku koje je dizajnirao takumu nishizaka. opet zavodljiv spoj starog i novog. i ostavlja bez daha. kujaku je iz tokija, ništa ne razumem šta im piše na  sajtu, ali znam da mi se jako dopadaju ova obuća. a  i odeća!

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Embedded image permalink

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s