palermo, china, summer, vogue italia, poetry

vruće junsko popodne u palermu. gotovo ništa ne radi. vreme sieste. pisala sam o tome na svom drugom blogu već. šetnja uz malu pomoć šešira. granita siciliana. i brioche con gelato. i junsko izdanje vogue italia!

u glavi scene iz wendersovog fila “palermo shooting”… i one kada campino fotografiše trudnu millu jovovich…

sedim na stepeništu prelepopg teatra massimo i listam… kako dobar osećaj, čak i pod užarenim suncem! vogue italia i ja mislimo slično. kineska moda je u ekspanziji. dobroj ekspanziji. donosi ono nešto novo što je nedostajalo. svež vazduh sa istoka. kao početkom osamdesetih prošlog veka što je duvao dobar vetar iz japana. volim istok. volim spoj istoka i zapada.dodir mirnoće i nemira. dodir koji daje lepotu nesavršenosti. na stepeništu zgrade koja, popout toliko toga sa zapada, atakuje na simetriju po svaku cenu, listala sam stranice časopisa na kojima se slavi asimetrično u vizuelnim poemama.

vogue italia june 2015, photo by mario sorrenti, models: gia tang, jing wen, fernanda ly 

The China Issue

vogue italia, june 2015, model fei fei sun, editorial: mert alas & marcus piggott (mert je rođen u turskoj, a marcus u velsu, rade zajedno već ohohoj)

Vogue Italia giugno 2015

fei-fei-sun-vogue-italia-june-2015cs

“the first time i left china was in the fall of 2010, to do a fashion show in london. i only knew a few words in other languages, so i always carried a small dictionary. i didn’t even understand my agent when he spoke. In addition to the language barrier, i remember it was freezing cold and I ran from one casting to another. i was alone. i had a city map to find my way, but it was in english. one day, at an intersection, i realized that I was completely lost. i didn’t know where to go and I was terrified I wouldn’t make it to the casting, which was very important to me. i was about to cry. at that moment i put my hands in my pockets to keep warm, and found a note written by my boyfriend before i left… it is thanks to that coincidence that i am here today”  (…) what was written in the note she found in her pocket? “be brave, baby!”(fei fei sun)

vogue it

visaul poems, tekst koji je napisala sofia mattioli o novoj kineskoj fotografiji između sna i realnosti

uopšte, u ovom broju dominiraju varijante reči “poezija“, a to je upravo ono što nam iz kine stiže kroz modu.

model estelle chen, photo by miles aldridge

Fanta-Mongolia

predstavljen je hu sheguang poreklom iz mongolije i njegova razigrana mašta koja spaja ruralnu i savremenu kinu. imao je upečatljiv nastup na poslednjoj pekinškoj nedelji mode.

Vogue Italia giugno 2015

i pri kraju ovog broja intervju sa umetnicom wang fen koja odnedavno živi sa svojim šestogodišnjim sinom u berlinu i odatle vodi digitalni porodični život sa svojim partnerom. to je čuveni umetnik ai wei wei koji ne može da napusti beijing. wang fen ima 37 godina, scenarista i reditelj je i stoji iza velikog broja filmova koji prate život koji ai weiwei  vodi u tom svojevrsnom zatočeništvu u kini.

Still image: Wang Fen

in the era of internet, films have become like coffee: to be made and consumed quickly. and i don’t want coffee.” – wang fen

Oglasi

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s