Friends will be friends or The art of friendship

Model & Painter Gala Čaki Photo by Dragana Kojić Styling Jovanka Kozlovački Damjanov:

“i called it the ceremony of separation. It’s about how the beauty and power of ceremony can alleviate the pain of separating, for the one departing as well as for the one saying goodbye.” – rei kawakubo

ovog proleća je umrla moja najbolja prijateljica… a najbolja prijateljica se ne stiče tek tako. potrebno je toliko toga. (nije čak ni pitanje vremena…) nužno je ono nešto posebno što ti daje osećaj da nisi sam u svemiru. bezrezervna podrška…

i onda amputacija… vitalno važnog. a živ si. ti si živ, a ona je mrtva.  ona je gubitnik u toj (kojoj?) suludoj lutriji. ti si… pobednik koji je izgubio… ima dana kada imaš osećaj da je otišla juče, a nekad ti izgleda kao pre milion godina. ti osećaji se smenjuju naizmenično. i sve brže. a ti bi da staneš. i udahneš. to je zakon života.

bio je novembar. dan sa zubatim suncem i hladnoćom. kao svet oko nas ne retko. ali, ne i  i nas tri. jedan atelje i drvo u dvorištu iza njega. jedan pozajmljeni foto aparat. i šta se desi kada se tri žene susretnu sa pozno jesenjim danom subotnjim, igrom i sopstvenim ozom?

atelje je galin. i slike u njemu! foto aparat je tanjin, ali njime barata odlično dragana. gala je slikarka. dragana se bavi keramikom i fotografijom. a ja sam vlasnik ideje za ovaj photo-session.

Model & Painter Gala Čaki Photo by Dragana Kojić Styling Jovanka Kozlovački Damjanov:

model i slikar: gala čaki

fotograf: dragana kojić

stilista: moja malenkost

Painter & Model Gala Čaki Photo by Dragana Kojić Styling Jovanka Kozlovački Damjanov:

„vi ste najbolji prijatelji koje iko može imati. i smešno je, ali imam osećaj kao da vas poznajem ceo život, ali ne poznajem vas tako dugo, zar ne?“ – čarobnjak iz oza

Model & Painter Gala Čaki Photo by Dragana Kojić Styling Jovanka Kozlovački Damjanov:

gala je sa svog ovogodišnjeg puta svile i slikarstva po dalekom istokom donela svilu. kreirala je ovo što nosi na fotografijama. ( i ne samo od svile.) snežana iz zrenjanina majstorski sašije to što gala kreira.

the art of friendship naziv je izložbe iz 2013. sa artefaktima koji su simboli prijateljstva između velikog književnika jorge luisa borgesa i njegovog sunarodnika, ekscentričnog slikara xula solara.

napravile smo te subote još fotografija, pa se ova priča nastavlja…

 :

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s