usta na usta

http://www.ustakustam.ru

na palubi jednog broda ( валерий брюсов, крымская набережная, парк музеон) u magičnom sankt peterburgu nalazi se butik romantičnog naziva “уста к устам” (usta na usta). baš kao naziv jedne priče vladimira nabokova rođenog u sankt peterburgu. iza modne  priče “уста к устам” stoje imena jekatarina prokofjeva (екатерина прокофьева) i aleksandar jeremenko (александр еременко). kada su birali naziv aleksandar je u rukama imao tu zbirku priča vladimira nabokova. jednostavno i lepo. nisu želeli da napuste ćirilična slova. ni bogatu rusku umetničku tradiciju sa početka dvadesetog veka.  namere su im bile da stvore autentični street fashion brand koji nosi odlike sankt peterburga. i to je to. nije slučajno da su promotivne snimke napravili i na ulicama tokija. ono što dosta novih ruskih robnih marki ima je upravo ta sličnost sa japanskim minimalizmom. jednostavnost istoka. naklonost za lepotu nesavršenosti. za reklamu i promociju koriste društvene mreže i učesvovanje na sajmovima. materijale kupuju u italiji i francuskoj na rasprodajama i na domaćem, ruskom tržištu.

vladimir nabokov

životni i umetnički par варва́ра степа́нова и алекса́ндр ро́дченко 1920.  varvara se bavila i modnim dizajnom. začeci anti-mode…

dizajnerke i umetnice варвара степанова i любо́вь попо́ва

Varvara Stepanova outfits

stepanova i rodčenko – zajednički projekat

Lubov Sergeyevna POPOVA Prozodezhda Actera (The Actor's Professional Garments) #5. Costume Design For

любо́вь попо́ва

tražeći po internetu informacije o njima stigla sam i do žurnala namenjenog onima koji su napustili rusiju. i koji žude da se vrate. i za one kao ja npr. koji su bili jednom i žele da ponove tu avanturu. (ne samo jednom!) россия без нас. žurnal je odličan!!! hvala i za to jekatarini i aleksandru!

http://russiawithout.me/

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s