are you dreaming? or CHEREVICHKI OT VICHKI

Boots

http://www.cherevichkiotvichki.com

jasno je da yohji yamamoto zna. zna šta radi. zna i koga zove na saradnju. ova samouka devojka radi stvari od kojih zastaje dah. neko je nazvao to šta ona radi – “romantična nostalgija” i “utilitarni minimalizam”.  victoria andrejeva ! i njen brand čiji je ime sazdano od šašave kombinacije suglasnika i samoglasnika. evo povazdan ga izgovaram i smejem se: CHEREVICHKIOTVICHKI!!! čerevički ot vički! probaj i ti da izgovoriš. ja, pak, i vrlo ličnu naklonost imam ka toj kombinaciji “k” i “č”… a, pada mi na pamet i naziv romana viktora (victor / victoria?) peljevina: “čepajev i praznina” i njegov uvrnuti smisao za humor. to poigravanje sa svim elementima koji mu stoje na raspolaganju… victoria je neko koga sam prvo na street fashion fotografijama zapazila po besprekornom stilu, a da nisam znala da nije samo ona koja sledi modu, nego je i diktira. i onda jutros naleteh na fb da je otpočela saradnju sa njim, sa najvećim. yy!

Boots in the show

victoria andrejeva je rođena u litvaniji u jevrejskoj porodici, ali insistira na svom sovjetskom backgroundu. sedište njenog brenda je london. zanatski se to što kreira stvara u njenom ateljeu u italiji. tamo gde su tradicionalno dobre zanatlije i dobri materijali, posebno koža. ona je posvećeni maker baby. ručna izrada, zanatski perfekcionizam, kvalitetni materijali, naklonost ka lepom i nesavršenom, staro i novo, istok i zapad, smisao za humor i nepatetična nostalgija – njene su odredišne tačke. i tu victoria šije!(šije kao pobeđuje…)

zanimljivi su i načini na koji ona predstavlja svoje kolekcije. i mesta. dover street market je jedno od njih. adrian joffe i rei kawakubo su odabrali njene modele!! art instalacije! jedna kolekcija se zove “abandoned spaces”kaže da želi da stvari koje kreira izgledaju kao da su tek otkrivene, nakon godina napuštenosti, nekorišćenja… i tako i izgledaju. kao da su došle iz nekih prohujalih vremena,  iz pre-industrijskog perioda još, iz nekog davno napuštenog prostora…

lepo i jednostavno.

još jedan povod za proveru teze da jednostavne stvari nisu uvek i lepe stvari, ali da da lepe stvari su uvek i jednostavne!

Bags

evo kako se victoria andrejeva oblači privatno:

cecelia musmeci & victoria andrejeva, photo by adam katz sinding

Cherevichkiotvichki

the brand’s name means “shoe by victoria” in old slavic…

mike nouveau & victoria andrejeva

victoria andrejeva, photos by kasia bobula

DSCF6906

gore i dole fotografije: cecilia msumeci

victoria andrejeva and leparadox.com

cherevichkiotvicki / dover street market / style zeitgeist magazine 

"Present-Past: A Shadow of the Process" - il footage

victoria andrejeva & concept store mona moore, los angelese 

Cherevichkiotvichki @ Mona Moore, Venice Beach

victoria andrejeva created an imaginary game of multiple identities in a playful and magical atmosphere, where the impossible and reality shadow each other. – /www.vogue.it

スクリーンショット 2014-03-09 17.57.12

 

2 thoughts on “are you dreaming? or CHEREVICHKI OT VICHKI

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s